Türkiye Döngüsel Ekonomi Platformu Yayında

Yayınlanma Tarihi: 01.04.2020

SKD Türkiye ve EBRD olarak döngüsel ekonomi konusunda farkındalık yaratmak ve bu yeni döneme geçişi hızlandırmak için 2016 yılında güçlerimizi birleştirdik. İş birliğimizin başından itibaren iş dünyasının geleneksel, etkisi düşük yöntemlerden uzaklaşması ve yeni iş yapış biçimlerini deneyimlemesi için çeşitli araçlar ve teknik destekler geliştirdik. Yolculuk döngüsel ekonomi kavramının etrafında bir ekosistem yaratmamıza imkan tanıyan, Türkiye Materials Marketplace (TMM) ile başladı.

Geçtiğimiz 4 yıl boyunca, döngüsel ekonomiyle ilgili her şeyin ayrıntılı açıklandığı bir alanın ihtiyacını hissettik. Türkiye Döngüsel Ekonomi Platformu'nun kurulması ile döngüsel ekonomi alanındaki bilgi/kaynak ihtiyacını gidermek, ölçüm mekanizmaları sunmak, teknik hibe destekleri sağlamak ve işbirliği olanakları yaratmayı amaçlıyoruz.

Mevcut platform da bilgi merkezi niteliğinde bir knowledge hub, bir e-ticaret platformu (TMM), ölçüm araçları, ve döngüsel ekonomiye geçişlerini gerçekten hızlandırmak isteyen şirketler için eğitim, finansal fırsatlar ve danışmanlık hizmetleri bulunuyor.

Bu ortak çabanın, şirketlere fırsatları belirleme ve onları hayata geçirme süresince ihtiyaç duyacakları çözümleri sunma konusunda destekleyeceğine inanıyoruz.

Türkiye Döngüsel Ekonomi Platformu web sitesi için görsele tıklayınız.