Sun Tekstil, Sosyal Girişim İstanbul: PartnerUp Hızlandırma Programı’na katıldı!

27.09.2022

Sosyal etki odaklı girişimlerin yetkinliklerini geliştirdiği PartnerUp Hızlandırma Programı’nın ilk döngüsü, girişimlerin şirketlerle gerçekleştirdiği işbirliği hikâyelerini anlattığı sunum etkinliği ile 21 Eylül’de tamamlandı. Sürdürülebilirlik Yöneticimiz Utku Varol’un katıldığı program kapsamında 4 girişim ile doğrudan iş birliği geliştirdik ve toplamda 10 farklı girişimle tanıştık.

Kurumlara ve kişilere atık geri dönüşümü sürecinde oyunlaştırma, bağış ve ödüllendirme altyapısı sunarak sıfır atık hedefleri doğrultusunda motivasyon sağlayan BiriktirApp ile mevcut mobil uygulama çözümleri kapsamında demo çalışması gerçekleştirildi. Ayrıca su sebillerinin ve arıtma sistemlerinden çok kullanımlık şişelerle su tüketimi ile atıkların azaltılması gibi farklı alanlarda uygulanabilecek oyunlaştırma ve ödüllendirme çalışmaları üzerine geliştirme çalışması yapıldı. 

Çocuklara ve gençlere bilimsel düşünce alışkanlığı, yeni nesil yetkinlikler, sürdürülebilirlik bilinci ve birlikte yaşam yaklaşımı kazandıran bir öğrenme platformu olan Bilim Virüsü ile genç yeteneklerin keşfedilmesi ve istidam oranını artırılması üzerine potansiyel projeler üzerine çalışmalar yürütülüyor. Bilim Virüsü’nün Sanayi Bakanlığı Genç İstihdamını Güçlendirme Programı hedefleri doğrultusunda bakanlık ve Ahiler Kalkınma Ajansı iş birliği ile gerçekleştirdiği Yeni Nesil Staj Programı kapsamında üç öğrencimiz bir aylık staj süresince Sun Tekstil’de sürdürülebilirlik stratejisi geliştirilmesi üzerine yetkinlikler kazanacaklar. Program ile genç yeteneklerin keşfedilmesine ve 21. Yüzyıl yetkinliklerinin güçlendirilmesine katkı sağlanacak. 

Dezavantajlı toplulukların kalkınmasını, atık yönetimini ve iklim krizini kendisine mesele edinerek tekstil atıkları ile ileri dönüşüm tasarımlar geliştirip üretimlerini kadın kooperatifleri ortaklığında yürüten This is Mana ve kendileri ve çocukları için güçlü bir gelecek inşa edebilmeleri amacıyla sosyo-ekonomik gelişme ve büyüme sağlama arayışı içinde olan kadınları bir araya getiren, onları üretim yaparak gelir elde etmeleri, ekonomik ve sosyal hayata dahil olmaları adında destekleyen Harmoni Kadın Kooperatifi ile de atık kumaş, stok kumaş ve stoklarda kalan mamul ürünlerin ileri dönüşümü konularında iş birliği için ön çalışmalara başlandı.