Molped, 18-25 yaş arasındaki kadınları, hedeflerinin önündeki engelleri kaldırmak için 12 haftalık bir eğitim yolculuğuna çıkaracağı Kız Sözü Akademi Projesi’ni hayata geçirdi.

Hijyenik ped markası Molped’in kadınların hedeflerini, hayallerini ve kendilerini keşfederek geleceklerini şekillendirmelerine yardımcı olmak amacıyla hayata geçirdiği Kız Sözü Akademi’ye başvurular tamamlandı. 18-25 yaş arası 250 kadının eğitim göreceği akademi için toplamda 4554 başvuru yapıldı. Projeye, Türkiye’nin her bölgesinden ve Almanya, Kazakistan, Azerbaycan, Suriye gibi ülkelerden de yoğun ilgi gösterildi. Başvurularda yüzde 30 ile İstanbul öne çıkarken bu ili yüzde 13 ile Ankara ve yüzde 7 ile İzmir izledi. İlkokuldan yüksek lisansa kadar çok çeşitli eğitim seviyesinde başvurunun geldiği seçmelerde yüzde 59 oranla lise, yüzde 25 ile lisans ve yüzde 12 ile ön lisans mezunları ilk üç sırayı paylaştı.

‘Cinsiyet önemli’ diyenlerin oranı yüzde 40

Başvurularda, kadınların kariyer ve gelecek hedefleri ile ilgili bazı çarpıcı sonuçlar da ortaya çıktı. Bu sonuçlara göre; Kız Sözü Akademi’ye başvuran kadınların yüzde 75’i kariyer ve gelecek hedefleri konusunda ilerleme kaydedip hedeflerine ulaşma konusunda yetkin olmadığını düşünüyor. Yine yüzde 65’i de çevresindeki insanlara göre imkân ve fırsat açısından geride kaldığı kanaatinde. Cinsiyetin meslek seçimi ve kariyer planlama konularında önemli bir kriter olduğunu söyleyenlerin oranı ise yüzde 40. Ayrıca cinsiyetinden dolayı kariyeriyle ilgili engellere maruz kalacağını düşünenlerin oranı da yüzde 32. Yaptıkları planların gerçekten istedikleri kariyer ve geleceği elde etmeleri konusunda yardımcı olmadığını söyleyen kadınların oranı yüzde 64 iken, başvuru yapanların yüzde 45’i de kendi geleceği için kendi istek ve ihtiyaçlarına yönelik olarak neleri önceliklendirmesi gerektiğini bilmiyor.

Uzman eğitmenlerle 12 haftalık eğitim

Kadınlara, kendilerine olan güvenleriyle hedeflerine ulaşabilecekleri konusunda destek olmak üzere hayata geçirilen Molped Kız Sözü Akademi’ye seçilen 250 aday, 19 Nisan’da eğitimlere başladı. Prof. Dr. Sinan Canan yönetimindeki AçıkBeyin’in alanında uzman eğitmenleri rehberliğindeki 12 haftalık eğitimde; İnsanın Fabrika Ayarları, Bilimsel Düşünce, İletişim ve İfade Eğitimi, Kişisel Markalaşma, İş Hayatında Kadın, Aşık Beyin, Bir Beynin İnşası, Yeni Dünyanın Cesur İnsanı… gibi konular ele alınacak. Kız Sözü Akademi eğitimleri 30 Haziran’a kadar devam edecek ve mezun olanlar sertifika almaya hak kazanacak.

İLGİLİ YAZILAR

Güncel
EŞİTLİK ELÇİSİ CEO’LAR GELİYOR

PWN İstanbul'un başlattığı PWN Eşitlik Elçisi CEO’lar hareketine şu ana kadar 58 erkek katıldı.

Güncel
CİNS ADIMLAR

Toplumsal Cinsiyet ve Hafıza Yürüyüşleri, yaşadığımız şehri şekillendiren tarihsel, toplumsal ve politik ilişkilere toplumsal cinsiyet odaklı alternatif bakış açıları sunmayı amaçlıyor.

Fırsat Eşitliği Deneyimleri
VODAFONE’DA KADIN İSTİHDAMI VE FIRSAT EŞİTLİĞİ

Vodafone, toplumsal yaşamda eşitliğin sağlanması ve beraberinde kadın istihdamı oranının artmasının, “akıllı ekonomi modeli” olarak benimsenmesi gerektiğine inanıyor.

Güncel
ERKEKLER “YANINDAYIZ” DİYOR

İş, sanat, basın ve akademi dünyasından 40 erkeğin, bir kadın başkanlığında birleşerek kurduğu Yanındayız Derneği, cinsiyet eşitliğini sağlamak amacıyla yola çıktı.

Fırsat Eşitliği Deneyimleri
EKORE %50-50 KURALI

EkoRE’nin 3 senedir uyguladığı %50-50 kuralı ile mühendislik okuyan stajyerlerin yarısının kadınlardan oluşmasına dikkat ediliyor.

Güncel
EŞİT İŞE EŞİTSİZ ÜCRET

TÜİK’in son araştırmasına göre Türkiye’de aynı işi yapan kadınlar ve erkekler arasındaki ücret farkı yüzde 20. Ücret eşitsizliğinin en fazla yaşandığı lise altı eğitimlilerde ise bu rakam %40’a çıkıyor.

Güncel
TÜRKİYE'NİN KADIN GİRİŞİMCİSİ ARANIYOR

Garanti Bankası'nın, Ekonomist dergisi ve KAGİDER işbirliğiyle düzenlediği Türkiye'nin Kadın Girişimcisi Yarışmasının başvuruları 30 Eylül’e kadar devam ediyor.

Güncel
KIRMIZI ÇİZGİ CİNSİYETÇİ DİLE HAYIR DİYOR

Vodafone’un geliştirdiği Kırmızı Çizgi, yapay zekâ teknolojisi kullanarak Hürriyet gazetesinde yer alan haberlerdeki cinsiyetçi dil kullanımını tespit ediyor.

Güncel
HER BEŞ GENÇ KIZDAN BİRİ KENDİ HAYALLERİNDEN VAZGEÇİYOR

2018 Türkiye Gençliği Araştırması'na göre genç kadınların yüzde 52'si okuyor, sadece yüzde 23'ü iş hayatına giriyor.

Güncel
DÜNYADA OKUMA YAZMA BİLMEYENLERİN ÜÇTE İKİSİ KADIN

UNESCO'nun paylaştığı bilgilere göre son 50 yılda okuryazar sayısında önemli bir artış olmasına rağmen dünyada hala 750 milyon kişi okuma yazma bilmiyor.

Güncel
KADINLAR CNC TEZGAHTA İŞBAŞI YAPIYOR

TİAD, kadınları CNC operatörlüğü konusunda cesaretli olmaya, firmaları CNC operatörü istihdamında kadınlara öncelik tanımaya davet ediyor.

Fırsat Eşitliği Deneyimleri
SHELL'DE KADIN ENERJİSİ PROJESİ

Shell & Turcas ve İŞKUR iş birliği ile 5 yılda 5 bin kadın çalışma hayatına dahil edilecek.

Güncel
OSB'LERDE KREŞLER KADIN İSTİHDAMINI DESTEKLİYOR

Sanayide kadın istihdamını artırmak, çalışma koşullarını iyileştirmek için OSB’lerde kreş sayısının artırılmasına çalışılıyor.

Güncel
TEKNOSA'DAN ÖNEMLİ İMZA!

Teknosa, BM Kadının Güçlendirilmesi Prensiplerini imzalayan ilk teknoloji perakende şirketi oldu.

Güncel
TEKNOLOJİNİN KADIN LİDERLERİ ÖDÜLLERİ

Teknolojinin Kadın Liderleri yarışmasının kazananları belli oldu.

Güncel
YOLUMUZA IŞIK TUTANLAR

Türk Bilişim Sektöründe Kadın Yöneticiler

Güncel
CİNSİYET EŞİTLİĞİ VE ENERJİ SEKTÖRÜ

Toplumsal cinsiyet eşitliği enerji sektörünün gündemine giriyor

Güncel
SANAYİ ÜRETİMİNDEKİ CANLANMA KADIN İSTİHDAMINA YANSIDI

Türkiye’de 2017 yılı boyunca sanayide görülen üretim artışı kadın istihdamını artırdı.