Reporting Matters Türkiye 2020 raporu lansmanı

Yayınlanma Tarihi: 26.04.2021

SKD Türkiye olarak, 2017 yılından bu yana PwC iş birliği ile hayata geçirdiğimiz Reporting Matters projesinin 2020 Raporu lansmanını gerçekleştirdik.  Reporting Matters Türkiye 2020 Projesi, çatı örgütü Dünya Sürdürülebilir Kalkınma İş Konseyi (WBCSD) ve Radley Yeldar tarafından geliştirilen methodoloji ışığında, bu yıl 32 üye şirketin katılımı ile hazırlandı. 


Sürdürülebilirlik raporlaması ilgili güncel gelişmeler, trendler ve iyi uygulamaları ele aldığımız lansmanda açılış konuşmasını SKD Türkiye Başkan Yardımcısı, Sürdürülebilir Finans ve Risk Yönetimi Eş Başkanı Ediz Günsel gerçekleştirdi. Günsel konuşmasında, finansal göstergeler kadar finansal olmayan çevresel ve sosyal göstergelerin şeffaflıkla raporlanmasının kurumlar için artan önemine dikkat çekerken dünyada ve Türkiye’de raporlama kapsamında gerçekleşen güncel düzenlemelere değindi. Ardından PwC Partneri Evren Sezer ve PwC Sürdürülebilirlik Müdürü Ezgi Eğribozlu sürdürülebilirlik konusunda güncel gelişmeler ve ana trendler üzerine bir sunum gerçekleştirdiler.

Lansman, Reporting Matters 2020 Türkiye raporunda yer alan iyi uygulama ve deneyim paylaşımı paneli ile devam etti. SKD Türkiye Projeler Müdürü Münevver Bayhan moderatörlüğünde gerçekleşen panelde, methodolojinin performans kriterinde Akçansa Çevre ve Hammaddeler Grup Müdürü Özgür Öztürk ve Limak Şirketler Grubu Sürdürülebilirlik ve Kurumsal İletişim Müdürü Şeyma Adıyaman, hedefler ve taahhütler kriterinde ise Kordsa Kurumsal ve Marka İletişim & Sürdürülebilirlik Müdürü Nevra Aydoğan ve Yünsa Sürdürülebilirlik Lideri Begüm Hacıyusufoğlu deneyimlerini aktardılar.

Reporting Matters Türkiye 2020 raporu için buraya tıklayınız.

Ezgi Eğribozlu, PwC Sürdürülebilirlik Müdürü, Raprolama Dünyasında ki Yeni Gelişmeler ve Trendler sunumunu indirmek için buraya tıklayınız.

Şeyda Dağderviren Hill, SKD Türkiye Projeler Müdürü, Reporting Matters Türkiye 2020 Rapor Çıktıları sunumunu indirmek için buraya tıklayınız.