COVID-19 ve İş Dünyası Sohbetleri Webinar Serisini Tamamladık

Yayınlanma Tarihi: 21.05.2020

İş Dünyası ve Sürdürülebilir Kalkınma Derneği (SKD Türkiye), tüm dünyayı etkisi atına alan COVID-19 salgını sonrası ortaya çıkacak yeni dünya düzenini konuşmak amacıyla “COVID-19 ve İş Dünyası Sohbetleri” webinar serisini hayata geçirdi. Seri, 8 konuşmacı ve 400’e yakın katılımcı ile 5 saatin üzerinde gerçekleşti. 

7 Mayıs’ta gerçekleşen ilk sohbet toplantısının konuşmacısı, SKD Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Dildar Edin oldu. Suat Özyaprak moderatörlüğünde  düzenlenen ilk webinarda, salgın ile sekteye uğrayan dünya düzeninin yeniden kurulması gerektiğinin altı çizilerek, bu yeni düzende önceliğin sürdürülebilirlik olması gerektiğine dikkat çekildi. Toplantıda, bu süreçte tüm kaynakların eski ekonomiye dönüş için seferber edilmesi yerine yeşil ekonomiye geçiş fırsatı olarak değerlendirilmesi üzerinde durulurken, daha sağlam ve iklim dostu ekonomilerle daha iyi bir dünya için çalışılması gerektiği vurgulandı. 

14 Mayıs’ta devam eden COVID-19 ve İş Dünyası Sohberleri’nin ikincisinde, pandemi ile beraber şirketler için kısa, orta ve uzun vadede tedarik zincirlerinin sürdürülebilirliğinin yeniden planlanması ve hayata geçirilmesinin daha da önem kazandığının altı çizildi. İkinci webinarda, PwC Partneri ve Yönetim Danışmanı Tolga Baloğlu’Bağlantılı ve Otonom Tedarik Zincirleri 2025’’ ve PwC Direktörü, Yönetim Danışmanı ve Tedarik Zinciri Lideri İsmail Karakış ‘’ COVID-19 Tedarik Zinciri, Çalkantılı Dönemlerde İşinizi Yönetmek’’ başlıklı sunumlarını gerçekleştirdiler. SKD Türkiye üyelerinden Abdi İbrahim Tedarik Zinciri ve Satın Alma Direktörü Ufuk Güler, Unilever Müşteri Hizmetleri ve Lojistik Direktörü Selçuk Yalçın, Yıldız Holding Global Sürdürülebilirlik ve İletişim Genel Müdürü Begüm Mutuş canlı bağlantılar ile katılarak iyi uygulama örneklerini paylaştılar.

Webinar serinin üçüncüsü 21 Mayıs’ta McKinsey Türkiye ortaklarından Pınar Gökler ve Koç Holding, İnsan Kaynakları Koordinatörü Önder Korkmaz’ın katılımı ile gerçekleştirildi. Pandemi sonrası uzun dönemli etkilerin konuşulduğu webinarda, COVID-19 krizi ile beraber, şirketler için işin geleceği konusunda yapılacak çalışmalar ve gelecekte oluşabilecek yeni riskler ile ilgili hazırlıklı olmak üzerine konuşuldu.

COVID-19 ve İş Dünyası Sohbetleri webinar serisi kayıtlarına COVID-19 ve İş Dünyası Sohbetleri Webinar sayfamızdan ulaşabilirsiniz.