Bursagaz "Binalarda Enerji Verimliliği Bildirgesi"ni imzalayan ilk doğalgaz dağıtım şirketi oldu

Yayınlanma Tarihi: 06.02.2013

ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi çalışmaları ile enerji verimliliği alanında pek çok çalışmanın altına imza atan Bursagaz, Binalarda Enerji Verimliliği Bildirgesi’ni imzalayan ilk doğalgaz dağıtım şirketi oldu.

Enerji sektöründe yenilikçi yaklaşımlarıyla adından sıkça söz ettiren EWE AG’nin ana hissedarı olduğu Bursagaz, sektöründe fark yaratan projeleriyle yine adından söz ettirmeye devam ediyor.

Süreçlerinde tükettiği enerjinin verimlilik düzeylerini enerji yönetim sistemi kapsamında geliştirdiği uygulamalar ile sürekli ölçümleyerek iyileştirme faaliyetleri gerçekleştiren Bursagaz, binalarında da enerji verimliliği konusunda pek çok önleyici faaliyeti hayata geçirerek, karbon salınımı konusunda örnek çalışmaları hayata geçirdi.

Son olarak İş Dünyası ve Sürdürülebilir Kalkınma Derneği tarafından oluşturulan ve Türkiye’nin önde gelen şirketlerinin altına imza attığı Binalarda Enerji Verimliliği Bildirgesi’ni imzalayan Bursagaz, hizmet ürettiği binalarında gerçekleştirdiği iyileştirme faaliyetlerinin de bir kanıtını oluşturmuş oldu.

İmzalanan bu bildirgenin kendileri için önemli bir adım olduğunu dile getiren Bursagaz Genel Müdürü Ahmet Hakan Tola, 2012 yılında ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi ile sertifikalandırılan ilk enerji şirketi olduklarını ve bu gururu perçinlemek için bu bildirgeye imza atan bir şirket olmaktan mutluluk duyduklarını ifade etti. Tola, attıkları bu adımın sektördeki diğer oyuncuları etkileyecek bir girişim olduğunu ve bu yöndeki çalışmalarda öncü şirket olmaktan büyük gurur duyduklarını dile getirdi.

Tola “Biz Bursagaz olarak enerji yönetim sistemi uygulamalarını son derece etkin bir şekilde hayata geçiren bir şirketiz ve bu uygulamamız sadece proses alanlarımıza değil ofis alanlarımıza da yayılmış bulunmaktadır. Özellikle yeni dönemde inşa edeceğimiz genel müdürlük binamız ile yenilenebilir enerji kullanımının binalarda yaygınlaştırılması hususunda son derece önemli bir adım atmış olacağız” diye konuştu.

Tola, “Bursagaz enerji verimliliğini ön plana çıkaran alanlarda etkin olmakla birlikte, toplumsal bilincin de ortaya çıkması ve güçlenmesi amacıyla kurumsal sosyal sorumluluk kapsamında bilgilendirme çalışmalarını da hayata geçirmektedir” dedi. Bursagaz’ın her alanda olduğu gibi enerji yönetim alanında da örnek bir şirket olduğunu ifade eden Tola, enerji dağıtım şirketi olarak enerjiyi yönetmenin kendileri için toplumsal bir sorumluluk olduğuna vurgu yaparak konuşmasını sonlandırdı.