BEV- Binalarda Enerji Verimliliği "Finansman ve Çözüm Fırsatları Semineri" 30 Eylül'de gerçekleşiyor.

Published: 02.08.2013

BEV- Binalarda Enerji Verimliliği “Finansman ve Çözüm Fırsatları Semineri” 30 Eylül’de gerçekleşiyor.

30 Eylül’de Sabancı Center’da gerçekleşecek olan seminerde açılış konuşmasını Yenilenebilir Enerji Genel Müdürlüğü, Genel Müdür Yardımcısı Erdal Çalıkoğlu yapacak.

SKD - Enerji Çalışma Grubunun 10 Ocak’ta imzaya açtığı, Türkiye’de iş dünyası başta olmak üzere operasyonel binalarda faaliyet gösteren kamu kurum ve kuruluşları, STK’lar, üniversiteler, okullar ve hastaneleri binalarında enerjiyi daha verimli kullanmaya teşvik eden Binalarda Enerji Verimliliği Bildirgesi ile ilgili çalışmalar devam ediyor.

Enerji Çalışma Grubunun 1 Nisan’da düzenlediği “BEV - İyi Uygulamalar Paylaşım Semineri”nin ardından ikinci seminer konusu “Finansman ve Çözüm Fırsatları” olarak belirlendi. Finansman ve çözüm ortakları bulma, Binalarda Enerji Verimliliği Bildirgesini imzalayan ya da enerji tasarrufu konusunda çalışmalar yapan tüm firmaların başlıca sorunları olarak öne çıkıyor. Bunun yanısıra devlet nezdinde yapılan çalışmalar, özellikle teşvik imkanlarının da neler olduğu akla gelen sorular arasında.

Bu sorulardan yola çıkan Enerji Çalışma Grubu, BEV bildirgesine imza atan kurumların yol haritası çıkarmasına yardımcı olmak amacıyla ikinci seminerin başlığını “Finansman ve Çözüm Fırsatları” olarak belirledi. 30 Eylül’de Sabancı Center’da gerçekleşecek olan seminerde açılış konuşmasını Yenilenebilir Enerji Genel Müdürlüğü, Genel Müdür Yardımcısı Erdal Çalıkoğlu yapacak. Açılış konuşmasını takiben yapılacak iki panelde, Enerji Etüt ve Danışmanlık Firmaları ve Finansman desteği veren kurumlar ve bankalar, panelist olarak yer alacak.

Seminer, BEV Bildirgesini imzalayan kurumlara ve dernek üyelerine açık olacak.